ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда
Саморобні тормозні колодки
alex2.0:
а як на рахунок фрезерування цілих колодок??
ну ви напевно не зрозуміли мене,я мав на увазі фрез не тільки накладки,а й металевої пластини,типу шоб клей залишався заводський!!!!!!!!типу зробити тормозну колодку повністю,щоб не склеювати!!!!!!
Erazel I-st:
Неа. Дві причини:
1- Товшина алюмінієвої підложки. дуже вже товста в машин. Пропажає забагато простору між поршнями
2- ціна. Автомобільні колодки не дешевші чим велосипедні. А багато не наріжеш.
була у мене ідея робити просто суцільні пластини з тормозного компаунда. Але казали що можуть посипатися. але то треба пробувати. хіба щл клеїти їх на металічну підложку. але щоб навантаження кріпленя йшло і на сам компаунд, тоді небуду зривати з металу.
також думав брати наскрізні отвори робити в компануді і підложці і заливати їх свинцем, щоб тримало цим стержнем. але постає проблема що по мірі тертя ротором по свинцю свинець буде забивати собою колодки і ротор. Хіба що робити як в заводских колодках - стержень давати не наскрізь весь компануд а тільки на 1-2мм з тильної сторони.
alex2.0:
фрезерувати можна не тільки компаунт,але і металеву підложку,короче зробити копію заводської колодки!!
принести фрезерувальшику і сказати:зроби мені во так во само,як туво(заводська колодка)))))))
Дописано : 01.03.2010, 23:33:52ну я думав ше во так!!!!!
ймовірність,шо зірве з клею мінімальна,але може зрізати сам компаунд,хоча сумнівають....
[вкладення вилучене Адміністратором]
Erazel I-st:
--- Цитата: alex2.0 від 01.03.2010, 23:31:19 ---ну я думав ше во так!!!!!
ймовірність,шо зірве з клею мінімальна,але може зрізати сам компаунд,хоча сумнівають....
--- End quote ---
:laugh: Оце саме яскраве підтвердження фрази що всі розумні думають одинаково. Ну гадаю ти поняв що і я дійшов до такої ідеї :)
Буде час і натхнення то мона буде спробувати. Я якраз купив нову фрезу до гравера. Чому б і не пошаманити :)
skaz:
Можу поділитись сумним досвідом використання клеєних колодок дискових. Не знаю хто яким клеєм клеїв (певне Апачі), але в мене тоді були тільки 1 задні гальма і я їхавши з вееееликої гірки, напевно добряче їх прогрів. В кінці спуску був повний ппц :o тисну на ручку і вона провалюється і я лечу на ровері поміж люди і машини, але мені чудом пощастило.
Експериментувати з життям охота відпала, краще заплачу гроші але буде впевнений і живий
Навігація
Go to full version