ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда

Анодування

<< < (8/25) > >>

Erazel I-st:
Блін відкрив америку  :D, якраз тут і вступатиме в дію можливість стани номінантом на премію Дарвіна. І небуде більше питань "навіщо вчити хімію"  :D.
 Але якщо мені память не зраджує то кисень і водень будуть виділятися не залежно від того чи є алюміній. Просто від + і - електродів. Я так добував кисень колись. ПРосто кидав два проводка від БЖ від якогось денді у банку з водою наніч, і над кожним електродом ставив пробірку.
 Доречі Тед. оатке питання. А що якщо попробувати вкрити деталь золотом. Я б взяв у тебе пару листів золота. Воно ж не окислюється і т.д. І гарно піддається шліфовці.  Можна було б попробувати зробити гальванічну ванну і до одного електрода приєднати потрібну деталь, а до другого приєднати листок золота. Гадаю за ніч вкрило би нормальним шаром. Може якось спробуємо, а?

teodor4ik:

--- Цитата: erazel від 23.02.2010, 07:44:39 ---Блін відкрив америку  :D, якраз тут і вступатиме в дію можливість стани номінантом на премію Дарвіна. І небуде більше питань "навіщо вчити хімію"  :D.
 Але якщо мені память не зраджує то кисень і водень будуть виділятися не залежно від того чи є алюміній. Просто від + і - електродів.
 Доречі Тед. оатке питання. А що якщо попробувати вкрити деталь золотом. Я б взяв у тебе пару листів золота. Воно ж не окислюється і т.д. І гарно піддається шліфовці.  Можна було б попробувати зробити гальванічну ванну і до одного електрода приєднати потрібну деталь, а до другого приєднати листок золота. Гадаю за ніч вкрило би нормальним шаром. Може якось спробуємо, а?

--- End quote ---
я відкрив америку тим хто хімії не вчив... шоб без премії обішлись...

алюміній окислюється, отже кисень нікуда не дівається...

золотом нерозумно взагалі... таяк більша частина лишиться в розчині... електрод має бути суцільно золотий... шоб переносити золото, а не його, золото в ломі дешевше ніж сусальне... люмінь через оксидну плівку фіг гальванікою пройдеш... є цікавіша тема, деякі солі дають колір золота, і якраз при анодуванні іх можна загнати в пори для получення "золотого" ефекту, читай ссилку про хімію для анодування.

bhagavan:

--- Цитата: erazel від 23.02.2010, 07:44:39 ---ПРосто кидав два проводка від БЖ від якогось денді у банку з водою наніч, і над кожним електродом ставив пробірку.

--- End quote ---

І шо, багато зібрав кисню? він ж важчий за повітря.

teodor4ik:

--- Цитата: bhagavan від 23.02.2010, 17:19:55 ---І шо, багато зібрав кисню? він ж важчий за повітря.

--- End quote ---
а я про пробірки недочитав... просто не догадався шо так можна... я користав для того гумові рукавиці... і збирав водень.
Дописано : 23.02.2010, 17:38:53доречі, читав про цікавий автоген на цьому принципі... 2 сполучені посудини, 2 електрода, і 2 шланги для газів, зводяться біля сопла і підпалюються...  температура жахлива, результат горіння вода, тобто ніякого нагару і т.д. використовується для різки та термополіровки пластиків.

Erazel I-st:

--- Цитата: bhagavan від 23.02.2010, 17:19:55 ---І шо, багато зібрав кисню? він ж важчий за повітря.

--- End quote ---
Ну і що. Кисень якщо врахувати що пробірки були з водою то на те що кисень важчий ща повітря було якось начхати  :)

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version