ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда
Періодична зміна ланцюга
Pozitiff:
--- Цитата: Антон Одобецький від 02.03.2011, 16:28:24 ---Салідол то вчорашній день. Він густішає на морозі, на жарі тече, змивається водою. Найкраще використовувати Літол. Собі купив біля Мотору масло Mannol (у жовтій банці). Ціна 50 грн.
--- End quote ---
про воду бред - літол набагато легше вимивається водою ніж солідол. Про температуру в принципі правильно, літол має набагато більший діапазон температур, но салідол в інтервалі -20..+50 працює нормально, а їздити поза цим інтервалом думаю недуж комфортно, реально шо можна віднести до переваг літолу то менше тертя, но думаю то мало відчувається.. про взаємодію літолу з люмінієм вже сказали, звичайно то нетак старшно як всі кажуть, но особисто я немаю великого бажання пхати літол в люмінієві деталі, юзаю якийсь видозмінений солідол, а для дорогих запчастин тіпа вилок можна купити баночку фірменної змазки тіпа мішліна або моторекса
Erazel I-st:
Доречі, а хто для чого юзає солідол(літол, і т.д.) А то раптом поняв що особисто я юзаю таке лиш для різьб і "зашпакльовування" підшипників(щоб бруд не попадав). А по прямому призначенню - змазки, тільки в втулках гібрида і все.
Антон Одобецький:
Ну у мене люмінію майже нема, тіко шатуни, так що можна все мастити.
Vadila:
навіть раму можна гарно змастити))) :D
Andre:
--- Цитата: Vadila від 02.03.2011, 20:45:17 ---навіть раму можна гарно змастити))) :D
--- End quote ---
з однієї сторони - це офтоп.
а з іншої: це певно покращить аеродинамічні характеристики, відтак відтермінує заміну ланцюга ))))
Навігація
Go to full version