ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда

Періодична зміна ланцюга

(1/9) > >>

andriy:

--- Цитата: Віталько від 16.01.2010, 01:13:11 ---Ланцюг можна міняти шо 500 км методом 3 ланцюгів. Типу по колу кожні 500 км поки не зноситься фкибену. А ті шо новий шо 300 км купляють - мажори :)

--- End quote ---

На байкшопі мені радили міняти що 250, я ж, так вийшло, міняв що 300.
Якщо 500км - то мабуть вже відчутніше буде - Бхагаван ніби так пробував, то плавність передач вже була не дуже.

Vintage:
Не обов'язково чітко при 300 км ланц міняти. Просто рекомендовано кожні ~400 км +/- ~80км його міняти. Бо якщо на велосипед поставити 1 новий ланц і відкатати з ним багацько км, а потім на стерті зірочки і перекидку поставити нулячий не притертий і нерозтягнутий ні на мікрометр ланцюг, то він швидше за все не буде нормально "ходити" (переключатись) по зірочкам. Тому система "трьох зірочок" передбачає не роздовбування одним ланцом всієї системи механізмів за N-ну тучу накатаних кілометрів, а поступове зношення-притирку приблизно-однаково як механіки, так і зірочок, для чого їх і рекомендують 3 штучки приблизно кожні ~400 км +/- ~80км міняти і не обов'язково чітко через 400 чи іншу точно кількість кілометрів. Для прикладу можна 1-ший на 2-ий ланцюг поміняти через 456 км, а другий на 3-ій ланцюг міняти через 370 км і через ще скажімо 415 км (чи як там накатаєте) знову вчіпляти перший ланц, і так по колу.
 Ну блін, для заядлих хліборобів .. .... Щасти!!!"

Andrizzio:

--- Цитата: Vintage від 17.01.2010, 09:34:00 ---Не обов'язково чітко при 300 км ланц міняти. Просто рекомендовано кожні ~400 км +/- ~80км його міняти. Бо якщо на велосипед поставити 1 новий ланц і відкатати з ним багацько км, а потім на стерті зірочки і перекидку поставити нулячий не притертий і нерозтягнутий ні на мікрометр ланцюг, то він швидше за все не буде нормально "ходити" (переключатись) по зірочкам. Тому система "трьох зірочок" передбачає не роздовбування одним ланцом всієї системи механізмів за N-ну тучу накатаних кілометрів, а поступове зношення-притирку приблизно-однаково як механіки, так і зірочок, для чого їх і рекомендують 3 штучки приблизно кожні ~400 км +/- ~80км міняти і не обов'язково чітко через 400 чи іншу точно кількість кілометрів. Для прикладу можна 1-ший на 2-ий ланцюг поміняти через 456 км, а другий на 3-ій ланцюг міняти через 370 км і через ще скажімо 415 км (чи як там накатаєте) знову вчіпляти перший ланц, і так по колу.
 Ну блін, для заядлих хліборобів ось такий приклад: на Вашому комбайні є два вала на шківи яких одіваєте клиновий пасик для передачі. Перший вал закріплений нерухомо, а другий так само але має можливість регулювання ближче або дальше від першого на +/- 3 сантиметри. Коли Ви збираєте збіжжя то з часом пасик розтягується і Ви щоб забезпечити нормальну передачу між валами, другий вал послаблюєте і відсуваєте далі від першого щоб зберегти натяг розтягнутого паска. І так доки вже або не трісне пасок або не буде вже куди відсувати другий вал від першого. Тоді купуєте новий нерозтягнутий пасок і під нього присуваєте назад другий вал до першого (інакше паска можна і не натягнути, адже Ви з попереднім пасом розсунули вали між собою). У ровері на жаль відновити зірочки та механізми перекидки до попереднього стану можливо хіба-що методом гальванізації металів у електролізному розчині. Але з іншого боку Ваш комбайн, повернемось ще раз до нього. Якщо на початку роботи з ним Ви придбали 3 пасика і поставили один з них (умовно 1-ший), працюєте на комбайні, і в один прекрасний день при роботі розумієте шо пасик трошки розтягнувся і чуть починає пробуксовувати і що по поверненні на бригаду чи додому Вам потрібно буде для збереження натяжки пасика відсунути другий вал від першого. Але повернувшись з лану, Ви замість того щоб збільшувати відстань між валами просто знімаєте старий трошечки розтягнутий пасик і чіпляєте інший з двох новий (умовно буде 2-ий) і нічого не регулюючи в комбайні працюєте собі як ніби-то нічого і не було. Потім через певний період часу чіпляєте так само третій пас. Іколи Ви вже розтягнете трішечки і третій, тоді виконуєте операцію регулювання відстані між валами і знову їздите при-чому з будь яким із трьох пасків бо всі вони приблизно одинаково розтягнуті. Ось і все просте пояснення принципу при зустрічі ще можна про це "побелькотіти. Ой розпісявся я пора вже либонь і на виборчу дільницю свою мармизу показати, ну бувайте шановні громадяни країни України. Щасти!!!"

--- End quote ---

жесть  *inspiration*

Erazel I-st:

--- Цитата: Стечкин від 16.01.2010, 22:37:57 ---а тепер ситуації з життя:

поміняв ланцюг, наїздив на ньому 270 км
мені тре на роботу і назад: 2*8км
потім на дачу: 2*15км
і ще може десь по дорозі якійсь гак зроблю.
то що, брати  2-ий ланцюг з собою і міняти коли накатаю 300 км по спідометру?

ще цікавіше:
наїздив на ланцюгу 200 км, поїхав в похід на 500 км.
брати з собою два ланцюга і міняти двічи в поході?

--- End quote ---
  Не утрируй. Радять приблизно при таких кілометражах міняти, не обовязково в той момент коли спідометр відмотав до 300.00  :) .
 Да і взагалі , я чогось запамятав що десь що 500 км міняти. Бо цифра 300 мені здається замалою, при хорошій погоді стільки можна за тижня півтора накатати  :)
На гібриді я так і роблю, міняю що 500 км приблизно. А от на РМ то просто на початку кожної весни купляю нові задню касету і ланцюг, бо там восьмерик, і коштує не так вже й дорого, раз на рік заплатити 150-200 грн я ще можу собі дозволити.

Стечкин:

--- Цитата: Vintage від 17.01.2010, 09:34:00 --- Ну блін, для заядлих хліборобів ось такий приклад: на Вашому комбайні є два вала на шківи яких одіваєте клиновий пасик...
--- End quote ---
то не справжні хлібороби комбайн мають, справжні мають АПС.
як маєшь АПС, комбайн вже не треба.
в АПС великий ресурс ствола http://tochek.net/index.php?showtopic=15121&mode=threaded&pid=410395
так що міняти там ничого не потрібно.

про 3 ланцюги:
лекція з маркетингу - фірма випускає шампунь для жирного волосся, для сухого і для нормального. принципово ті три шампуні не відрізняються і для всіх трьох типів волосся вистачило би одного універсального. але якщо випускати тільки один універсальний шампунь, обсяг продаж був би меншій.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

Go to full version