ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда
РокШоксоводам
Erazel I-st:
Та чого нереально. Реально. Качни собі сервісний мануал та й все. Чи ти хочеш і роботу і самі сальніки/башинги? Та вроді їх біс зна де зараз найти.
switch:
ну там щоб зняти/посадити ты башинги треба інструмент.
причом зняти то нічого складного - можна з підручних засобів зробити. А от для установки я так розумію там бажато таки тулом користуватись, щоб стало на правильне місце.
хотя я вже так пробігся по цінах, подивився на ціни на пильники 13 євро і чото потрохи передумую :))))
простіше ту вилку добити в хлам і викинути ніж стільки в неї вкладати :)
Erazel I-st:
А що за вилка? ти ж вроді манітушку дружині брав?
switch:
не, це моя.
RS не то Judy не то Pilot. точно не знаю, бо наклейок не осталось, і не можу встановити рік її виготовлення.
По факту це одне й те ж фактично.
Була прежинно-еластомерна, доставив в неї демфер відскоку від Дарта/Тори - тепер типу пружинно масляна.
щось типу такої:
switch:
В принципі я не знаю, чи там дійсно башинги на заміну.
Тест з зажатим гальмом і покачуванян туди сюди - ніби не виявляє люфту між ногою і штанами.
Але при їзді чути такі ривки якісь при роботі вилки на малих ходах, які субєктивно сприймаються як постукування.
Те саме якщо зажати гальмо і понатискати на вилку - вона спершу "впирається" а тоді йде досить мяко.
там пильники вже давно загнулись, це помітно по ногах, які місцями витерті до білого блєску (тут на фото видно). але не схоже, щоб це вона просто "засралась" всередині, бо після чистки і змащування - вона так веде себе відразу, і в процесі з часом нічого не змінюється.
В мене враження що це якесь тертя між ногою і пильником. Якщо ти вже зрушив ногу з місця - далі вона йде легко.
Я особисто не мав бажання в неї нічого вкладати, бо ту древність простіше замінити і продати комусь за символічні гроші. Але так виглядає що на цей сезон вона ще змушена буде попрацювати на мене - то й задумався, як би позбутись того ривка на початку ходу...
Навігація
Go to full version