Загальний > ТЕРЕВЕНІ-ПЕРЕБЕНДІ

хелп, потрібно "світло"

<< < (7/14) > >>

Petryxa:

--- Цитата: teodor4ik від 20.06.2011, 21:46:26 ---
ога... нашов його тамже, або дуууууже похожого...
http://www.dealextreme.com/p/c30-flood-to-throw-zooming-glass-optics-cree-p4-wc-100-lumen-led-flashlight-with-strap-3-aaa-18697
пишуть шо 100 *johndoe*... но бля буду валить яскравіше ніж то на чому написано 180

--- End quote ---

маю такого девайса, валить непогано, але батарейки садить так само непогано  :)
обережно з купівлею такого в китайців через інет - є кілька модифікацій таких ліхтариків по потужності (ззовні ідентичні), були випадки коли присилали слабший.

teodor4ik:

--- Цитата: Petryxa від 20.06.2011, 22:57:14 ---були випадки коли присилали слабший.

--- End quote ---
це точно не той випадок і може той шо 100 то він і є...

Steve:
> як вичислити потужність фанаря
Береш еталонний акомулятор, ємність якого ти знаєш. Якщо не знаєш, можна взяти амперметр, і відоме тобі навантаження, або амперметр + вольтметр + довільне навантаження яке витримає акомулятор і заміряти його ємність.
Потім ставиш в ліхтар, включаєш і засікаєш час, який він працює.
Наприклад, в тебе є акомулятор на 2,4 А*год, на 3,7 В. Ставиш його в ліхтарик, включаєш, а воно працює три години рівно. Значить потужність ліхтарика 2,4*3,7/3 = 2,96 Ват. Це за умови якщо стоїть стабілізатор.
Якщо воно не стабілізоване, миттєву потужність можна виміряти, вимірявши напругу на діоді і глянувши в даташиті, яким струмом він живиться при даній напрузі, або просто виміряти струм і напругу на діоді та перемножити. Але як ти будеш це міряти, я не знаю, я завжди прикидаю по часу роботи від акомулятора.
> в когось є фара в реальних 200-250Лм, щоби зі своїм порівняти?
В мене є ліхтарик на 280 люменів (в районі 200 люменів OTF), але порівнюючи оком, ти порівнюватимеш не світловий потік, а освітленість (котра в люксах), це є різні речі.
> тама якто дивно стоїть блок 3хААА
Це не дивно, всередині ніякої електроніки, ніякого драйвера, все що є, це акомулятор, корпус та діод.
> ставиться 1 акум 18650 замість них, а вот який і чим його заряжати?
18650 довший за ААА на 21 мм. Ставити будь-який літієвий з захистом. Якщо по научному, то заряджати спочатку струмом в 0,1 С, а потім напругою 4,2 В (для літій-іонного).
> но бля буду валить яскравіше ніж то на чому написано 180
180 чого? люменів? Яскравість вимірюються не в люменах і люмени до неї мають досить опосередковане відношення.

Frenky:

--- Цитата: Terrorist від 20.06.2011, 22:09:38 ---Більшою за 14 см? Та він має 21 см довжини і 5,5 в діаметрі... його хіба до рами скотчем примотувати  :(

--- End quote ---
Кріплення знайдеться. У цьому ліхтарі можна зняти модуль для другої батарейки - буде звичайний по довжині. А діаметр рефлектора немає значення для кріплення. Стосовно перегріву, то може чоловік з харківського туристу, який продає ті ліхтарі, вирішить те питання, як вже обіцяє?
В мене є Сігма, здається на 100 люмен (в ТХ написано тільки 25 люкс, про люмени почув в якомусь відеоролику про неї), її плюс - проектує світловий потік на дорогу, а вище пояса людини яка стоїть на шляху темно - тобто вона не сліпить водіїв і пішоходів. Ну і працює безвідмовно. Хочу потіжніший ліхтар для бездоріжжя, з хорошою боковою засвіткою.

Erazel I-st:

--- Цитата: Steve від 20.06.2011, 23:12:32 ---> в когось є фара в реальних 200-250Лм, щоби зі своїм порівняти?
В мене є ліхтарик на 280 люменів (в районі 200 люменів OTF), але порівнюючи оком, ти порівнюватимеш не світловий потік, а освітленість (котра в люксах), це є різні речі.

--- End quote ---
А ну пліз розжуй про люмени і люкси, що в них вимірюють і що це на практиці означає(на хлопський розум)

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version