ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда
побудова приладу для визначення рівномірності натяжки шприх..
teodor4ik:
я шо подумав.. так як і гітарні струни, шприхи при різній натяжці мають різний звук, тобто залежно від натяжки міняється частота звуку при ударі по ній...
Тобто теоретично можливо збудувати шото типу дитячої тріщотки з мікрофоном і записати звук на комп...
правда я троха не сільон в подробицях вав формату, но то можна рішити і накидати софт, який візуалізує натяжку(напр. норма-зелений перетяг-черв. недотяг-синій)... тобто кожну шприху покрасити(на моніторі) в свій колір залежно від частоти.
Для спрощення 1шу шприху перед початком помітити маркером, прогнати раз 7-10, відкинути крайні значення з решти вивіши середнє...
Для більшої точності колесо можна прокручувати якимто електроінструментом зі сталою швидкістю...
правда є пара питань... 1. чи воно варто тої бавленки? 2. чи готовий хтось помагати? 3. може я погано курив матчасть і шось не врахував?
для початку мені тра в формі спонсорської допомоги якута непотрібну (бажано стальну) вилку пофіг від чого аби колесо на 28 влізло, і бажано але не обовязково якесь колесо...
Andrizzio:
фантазьор ? то при умові шо обід рівний (новий) і шприхи початково затягнуті до одинакової довжини.
і чого то виробники роверів до такого не додумалися :D
Віталько:
Ти спробуй склади і подивишся які вони рівні ;)
По темі - не варто, легше купити якшо вже так треба шоб шприхи дзвеніли одинаково :)
teodor4ik:
--- Цитата: Віталько від 19.06.2009, 14:23:14 ---Ти спробуй склади і подивишся які вони рівні ;)
По темі - не варто, легше купити якшо вже так треба шоб шприхи дзвеніли одинаково :)
--- End quote ---
КУПИТИ шо?
Erazel I-st:
ПРИЛАД ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ РІВНОМІРНОСТІ НЯТАГУ ШПРИХ.
Я вже десь такий постив. Шприхи з одинаковим натягом не тільки звенять одинаково, а й мають одинакову пружгість на вигин в сторону. За цим принципом і побудований даний прилад. На ділі він виглядає як плоскогубці з шкалою між ручками, яка й показує силу натягу. Щас пошукаю.
.. В дополнение к этому полезно иметь приспособление для измерения натяжения спиц (tensiometer) и электрическую отвертку с подходящей насадкой. (Я предпочитаю изношенную крестовую отвертку, у которой спилены две грани из четырех). Таким образом, получается плоская отвертка с центрирующим выступом. Этот выступ входит в отверстие ниппеля и препятствует соскальзыванию отвертки во время работы.....
Взято з http://caravan.hobby.ru/materiel/wheelbuild-ru.html
Навігація
Go to full version