ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда
Заміна ланцюга
Drive_t:
Всім привіт похожа ситуація і в мене але діло в тому шо на велосипеді проїхав лише 500км(приблизно) і куплений він був в січні а зношування таке як проїхав цілих 5тис. нерозумію чого зірки так повикривлялись практично всі тільки одні менше другі більше саме більше це 6,7,8 дуже неприємне відчуття в ногах при нагрузці вже надоїло так їздити думаю поміняти на нову касету але яка гарантія що і ті не зірки не будуть викривлятись можливо зразу з ланцом міняти? а можливо проблема в ланці можливо я його розтягнув а він свою справу зробив....
Vintage:
Оце "викривлення" зірок - спеціальна технологія яка дозволяє легше (швидше) перемикати передачі. Якщо цього не помітив при купівлі свого "коня" на початку, то зайди в "Спорт+" або "РоВер Байк" і поглянь на касету любого більш-менш фірмового ровера та прозрій (не ображайся). Якщо ланцюг вчасно змащувати, то не буде "дуже неприємного відчуття в ногах" при навантаженні! І якшо ланц не проскакує, то - нехай твоє серце бється спокійно.
Інша справа поглянути на касету паралельно осі (ексцентрика) втулки, тоді помітніше чи зношена вона, і наскільки?
Drive_t:
--- Цитата: Vintage від 20.06.2011, 22:05:22 ---Оце "викривлення" зірок - спеціальна технологія яка дозволяє легше (швидше) перемикати передачі. Якщо цього не помітив при купівлі свого "коня" на початку, то зайди в "Спорт+" або "РоВер Байк" і поглянь на касету любого більш-менш фірмового ровера та прозрій (не ображайся). Якщо ланцюг вчасно змащувати, то не буде "дуже неприємного відчуття в ногах" при навантаженні! І якшо ланц не проскакує, то - нехай твоє серце бється спокійно.
Інша справа поглянути на касету паралельно осі (ексцентрика) втулки, тоді помітніше чи зношена вона, і наскільки?
--- End quote ---
я з тобою згіден шо вони спіціально викривленні але в мене вони трохи в різні сторони викривленні :D то виходить шо з цим і їздити...
teodor4ik:
--- Цитата: Drive_t від 20.06.2011, 22:13:23 ---я з тобою згіден шо вони спіціально викривленні але в мене вони трохи в різні сторони викривленні :D то виходить шо з цим і їздити...
--- End quote ---
ти шо молотком по касеті товк? якшо ні, то не погнеш так ніколи... я тоже вперше коли на касету глянув, то думав шо їй каПець і як я її так тільки порозгинав і постирав дивно і на всі боки... ЦЕ НЕСУТТЄВО... як писав вінтаж значно суттєвіше профіль зуба... решту тупо забудь...
Light:
Потрібна порада на рахунок зміни ланцюга. Проїздив весь минулий сезон - літо+осінь + пів місяця цього року на одному ланцюгу, приблизно прикинув шо наїздив біля 1500км. Про метод 3-х ланцюгів був не вкурсі, тому прочитавши цю тему, бачу що пізновато спохватився. Міняти ланцюг? Варто поставити новий і також відкатати в районі 1500км щоб зносився приблизно як попередній, ну а потім вже 3-й і тд. ???Чи будуть проблеми з проскакуванням і таке інше?
п.с. Якщо купляти новий, то де і який саме ланюг? передній переключатель альтус, задній асера 8зірок. Дякую!
Навігація
Go to full version