ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда
ТО після зимовки
teodor4ik:
Лісапет перестояв зиму в теплому, сухому приміщенні (серверна ;D ), достав, підкачав колеса... їде....
але підлі мислі по поводу того шо варто би його почистити, помазати, підтянути появляються...
хто підскаже де то можна зробити так шоб недорого, швидко і потім не пожаліти, шо зекономив...
впринципі більшість можу перебрати сам, але не на все є інструменти, да і якто стрьомно через силу в деяких місцях... да і мазати шо чим і скіко... до сьогодні мазав Texaco Molytex ep2 http://www.hwpetro.com/_fileCabinet/TexacoData/Molytex.pdf
покшо не жалівся... але хз...
може тут є яката добра душа готова вбити день(чи скіко тра) на навчання нуба... тоді кока кола і кульок цукерок з мене...
я не такий темний не подумайте ))) аїста і україну перебирав з закритими очами, перешприховував, варив, ланцюх перебивав і т.д.
Erazel I-st:
Мазати салідолом. А перебрати ти зможеш ітак все сам. Єдине що не перебереш то це каретку, бо до неї ключ спеціальний треба. А все остальне елементарно перебирається.
Походу після зимовки особисто я :
1. Чищу ланцюг(можна просто промити в розчиннику), а потім змащую маслом
2. Прочмиваю в розчиннику задні зірки(бо купа пилу з маслом застигає за зиму)
3. Змазую підшипники у втулках.Ну й заодно підтягую втулки на рахунок шату.
4. Ну й перетягую всі гайки, типу зажиму виносу, підсіділки, шатунів(так, на всякий випадок, просто щоб точно все нелюфтило)
А все остальне вже походу можні підтянути, коли буде видно шо нетак.
Можна відвести до Гени в Велоремонт, кажуть ніби добре робить, але як людина мудак. Да й клієнтів у нього багато.
teodor4ik:
--- Цитата: erazel від 16.04.2009, 08:56:23 ---Мазати салідолом. А перебрати ти зможеш ітак все сам. Єдине що не перебереш то це каретку, бо до неї ключ спеціальний треба. А все остальне елементарно перебирається.
Походу після зимовки особисто я :
1. Чищу ланцюг(можна просто промити в розчиннику), а потім змащую маслом
2. Прочмиваю в розчиннику задні зірки(бо купа пилу з маслом застигає за зиму)
3. Змазую підшипники у втулках.Ну й заодно підтягую втулки на рахунок шату.
4. Ну й перетягую всі гайки, типу зажиму виносу, підсіділки, шатунів(так, на всякий випадок, просто щоб точно все нелюфтило)
А все остальне вже походу можні підтянути, коли буде видно шо нетак.
Можна відвести до Гени в Велоремонт, кажуть ніби добре робить, але як людина мудак. Да й клієнтів у нього багато.
--- End quote ---
я окромя каретки не зміг розкрутити педальний вузол в домашніх умовах...
цепку не мию, бо протер її на зиму і позаливав веретьонкою.. то вона чиста і гарна... зара думаю чи не варто розбити і віварити в маслі, так на всякий...
а то все шо ти писав зробив ше осіню... повторюсь зимував сухому, теплому, провітрюваному, чистому приміщенні серверної...
а гена таки мудак.... я в нього того "аркуса" взяв по глупості.... після того як 2 міс. прочекав обіцяного "трека"... певно то такий стиль продаж... але пофік... дав за нього 240уе... за ті гроші най мені бде...
Erazel I-st:
Ну якщо все то робив ще осінню то не парся і катай. ніц йому небуде. Він ітак чистий і вимитий.
Віталько:
Не слухай його, не маж все підряд солідолом, просто протри і змасти ланц :)
Навігація
Go to full version