з того шо сам знаю
1. ночівля в кемпінгу 7-12 євро якщо просто поставити намет. в кімнаті\кунгу 20-25 євро. на кемпінгу є душ, умивальник, пральна машина і газова плита. можна відійти 200 метрів, поставити намет в корчах, потихеньку зайти на кемпінг і помитися в душі.
в європі як стемніє народ не шастає напідпитку по дворі шукаючи пригод і до кого доїбатися, а вдома дивить в дебілятор.
так шо можна десь в корчах заникатися і переночувати.
один раз я блуканув в Базелі - Швейцарія, було вже 23 години і ночував посеред міста на між якоюсь церквою і школою
аналогічно в Пассау (німці)- приїхав вночі поїздом, доки знайшов дорогу була перша ночі то спав на околиці міста під якимось балконом
в Діжоні (Франція) мусив дочекатися поїзда який зранку, а на ніч вокзал зачиняють. лишив ровер на велостоянці, знайшов на привокзальному майдані кущі висотою десь 50 см, постелив між ними карімат і переночував в спальнику
в швейцарії не євро а їхні франки. я мав євро і не міняв, бо швейцарія мала країна, проїхав за 2 дні
2. ціни в всіх магазинах приблизно однакові, але купувати в шопі продукти і готувати самому виходить разів в 10 дешевше, ніж в кафе істи. типа 5 євро проти 50 в день.
продукти коштують трохи дорожче ніж в нас, але не критично - до 50%. тільки хліб в рази дорожчий
Австрія, німці - магазини є в кожному великому селі. в Швейцарії не знаю. в Франції магазинів мало, супермаркети в містах і на трасах.
такого як в нас - магазин на кожній автобусній зупинці - точно нема.
як правило під магазином є велопарковка.
Велосипед з баулом навряд чи хтось буде красти, а вот щось витягти з баула можуть. в мене так GPS вкрали.
так що гроші, документи, електроніку тримай біля себе.