Загальний > Здоров'я

Їдло

<< < (7/9) > >>

CoRacK:

--- Цитата: Антон Одобецький від 27.05.2010, 16:19:10 ---У мене ще є одне питанння. Воно може навіть заслуговує на окрему тему, але все ж почну тут. Хто що п'є в покотеньках?

--- End quote ---
Переніс обговорення про вживання рідини в поїздках сюди: http://forum.shpryha.te.ua/index.php/topic,3190.0.html

CoRacK:

--- Цитата: Tiger від 06.07.2010, 14:18:28 ---Скажімо Картопля, Рис мене не тримає.

--- End quote ---

--- Цитата: Andrizzio від 06.07.2010, 14:27:27 --- :D :D :D  держитє мєня сємєра

--- End quote ---
Щоб ти знав глікемічний індекс очищеного рису і картоплі = глікемічному індексу цукру (приблизно 100), а це значить, що до години після їжі в шлунку буде порожньо від стандартної порції.
Це нагадує багаття з купки соломи, загорається швидко, вогню багато, але швидко прогорає, жару не залишається і їжі на ньому не приготуєш, відповідно і педалі не покрутиш, хіба на власному підшкірному жирі, якщо його є достатня кількість.
Гречка це вже як 1-2 см дубові гілки, горить повільніше, дає багато енегрії, але жару теж небагато (глікемічний індекс 65). Власне гречка взагалі більше 3-4 годин не тримає, стандартна порція.
Сало, олія, арахіс, соняшникове насіння - як дубові колоди запалити дуже важко (тобто зразу ефекту не буде), зато як розгоряться, то енергії уйма і довго тримають (типу як жар в багатті). Але цей варіант потребує уточнень, їсти таке жирне треба або за тиждень до походу разом з солодким, щоб набрати "зайві" кілограми і використати їх в поході, або їсти в поході ввечері, але відносно небагато, щоб відновити краще м'язи за ніч. Перший варіант кращий, бо з підшкірного жиру енергії більше, через те, що йому не треба засвоюватися 1 г = 9 ккал, вжитий же жир має перетравитися, а це енергозатратний процес, отже, на виході отримаємо ті ж 4 ккал, що з білків і вуглеводів, з тою лише різницею, що жири будуть поступати в кров рівномірно на протязі тривалого часу, що нам і потрібно, на відміну від вуглеводів, які згоріли і все - енергії нема.

Erazel I-st:
В далекі поїздки(дво- трьохденки) не катав. Але в одноденках для себе вибрав варіант що перед поїздкою їм достатньо, але не багато(щоб ваджкості в животі небуло), а в самій поїздці їм все що помало засвоюється, щоб довше і рівномірніше тримало. Типу мясо/сало і т.д. Ну і солодке жую, як джерело енергії яке не займатиме багато місця в рюкзаку і шлунку  :). В общім слідую порадам Корака, але з деякими відхилення  :)

bhagavan:

--- Цитата: Erazel I-st від 07.07.2010, 08:00:52 ---В далекі поїздки(дво- трьохденки) не катав. Але в одноденках для себе вибрав варіант що перед поїздкою їм достатньо, але не багато(щоб ваджкості в животі небуло), а в самій поїздці їм все що помало засвоюється, щоб довше і рівномірніше тримало. Типу мясо/сало і т.д. Ну і солодке жую, як дджерело енергії яке не займатиме багато місця в рюкзаку і шлунку  :). В общім слідую порадам Корака, але з деякими відхилення  :)

--- End quote ---

Читай вголос і з інтонацією:

--- Цитувати ---їсти таке жирне треба або за тиждень до походу разом з солодким, щоб набрати "зайві" кілограми і використати їх в поході, або їсти в поході ввечері, але відносно небагато, щоб відновити краще м'язи за ніч.
--- End quote ---

По-моєму, ти просто "кладеш" на поради Корака ).

Erazel I-st:
Ромка, ти трішки путаєш. Він говорить про великі об'єми. Я ж про бутерброд-другий. Я ж не кіло сала зїдаю, щоб воно мені мало відкладатися на довгу поїздку. З тими обємами що я споживаю воно якраз добре засвоюється в поїздці.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version