ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда

Як правильно обрати задню перекидку?

<< < (6/7) > >>

switch:

--- Цитата: teodor4ik від 05.06.2015, 17:10:19 ---Перекидке на 9 не варто ставити, вона на вужчу цепку, а вужча цепка херовато лягає на ширші зірки, і потім любить розсипатись. (хто понить як я на велодень на "самокаті" приїхав? Саме через то.)

--- End quote ---
в його випадку ширша буде цепка на вужчі ролики перекидки (не знаю наскільки вони там вужчі).

Robin van Kristy:

--- Цитата: teodor4ik від 05.06.2015, 17:10:19 ---На перекидці є болтик, який регулює відстань від лапи до зірок. Якшо відведено задалеко, то менші зірки мало шо чіпляються. В ідеалі, коли переклюк на найбільшій зірці, колесико лапи має майже лежати на ній, Якщо замала відстань, то на останню просто не закине.

--- End quote ---
Такого болтика на моїй перекидці немає, цю функцію виконує пружина; ролик таки дійсно далеко від найбільшої зірки касети і саме тому ланцюг обнімає малу зірку за малу кількість зубів і як наслідок проскакує!!! Загалом teodor4ik велике Вам дякую (і ще декотрим знавцям велосправи яких я знайшов) за те шо підтвердили мою думку, адже я ж зразу написав про пружини, а мені: невірна довжина ланца, касета, криві руки, має ПРИТЕРТИСЬ за 300 км!!! (Де Ви таке чули? Як купуєте в магазині новий вел його шо хтось катає 300 км перед продажом? Притирається тому шо деталі не сумісні а Ви і тішетесь шо так має бути) а ніхто навіть не зауважив на те шо я написав в пості.
Також вдячний всім хто долучився до теми, окремо шановному Switch за прояснення багатьох моментів.
PS: будь-ласка не пишіть і не радьте того чого не знаєте напевно

teodor4ik:
Кинь фото, не може такого бути... Болт працює як обмежувач пружини.

Хотя, я хз... там кріплення як на фото, до пєтуха, чи на вісь? Якшо як на фото, то звертаємо увагу на вухо кріплення до петуха. На пєтуху є площадка для обмежувача (зубчик знизу). На перекидках подібної конструкції зазвичай є відігнута бляшка, яка в нього впирається (обмежувач). Здебільшого в ній же і дирка для регулювального болта. Якщо його нема, то шукаємо шарнір, відносно якого крутиться перекидка і думаємо що можна попустити щоби дати пружині притиснути
переклюк ближче до зірок. Самий дурний варіант. На кільці може взагалі не бути обмежувача. Тоді тупо попустити кріплення перекидки, повернути до потрібного положення і зажати вусмерть.

ПеСе... Колесо вперед не могло відїхати? В мене таке раз було, коли на старий ровер з болтами ставити колесо з ексцентриками (для них немає проточки), то вони мають властивість під нагрузкою відїжджати вперед по кріпленням, відповідно збиваючи положення переклюка відносно колеса.

--- Цитата: Robin van Kristy від 07.06.2015, 00:37:32 ---PS: будь-ласка не пишіть і не радьте того чого не знаєте напевно

--- End quote ---
Вибач, але напевно тобі скаже тільки майстер при огляді, і то не кожен, і то не завжди. Часто гімно чіпається за гімно, і заміна болтика виливається в заміну половини ровера.
Це не жарт, таке вже було. У чувака зломився хитрий болт кріплення зірок до системи дюже старого взірця, а ровера тра було вже, тому поміняли шатуни і каретку, а в нього була зірка на 46 і переклюк по висоті не регулювався. Тоже замінили... Разом з тросом і манєткою, бо стара до нового не підходила. Цепки не хватило, тоже поміняли, разом з касетою і заднім переклюком/манеткою. А вродє ж сама фігня делов то була.

switch:

--- Цитата: Robin van Kristy від 07.06.2015, 00:37:32 ---Притирається тому шо деталі не сумісні

--- End quote ---
притирка має місце, якщо не всі деталі нові. наприклад якщо новий ланцюг ставлять на вже катану касету. тоді реально можуть бути на початку проскакування.
щоб несумісні запчастини ставились - то ще поки не стикався навіть з таким. а взагалі на те і форум, щоб колективно проблему рішити :)

teodor4ik:

--- Цитата: switch від 08.06.2015, 10:41:30 ---щоб несумісні запчастини ставились - то ще поки не стикався навіть з таким.
--- End quote ---
Запросто. Не раз так робив. Потім і не поймеш шо не так і чому.

Наприклад, можу похвастатись ВЖЕ безрізьбовою 1" вилкою з 1 1/8" виносом БЕЗ гранати і ромашки. Болгарка і дремель роблять диво. Чи установка шатунів під квадрат і 21 передачу на "Україну", там просто не буває нічого сумісного.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version