Тема: Зарядка смартфона в дорозі.  (Прочитано 7375 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.


Offline Анатолій

  • Новачок
  • Повідомлень: 11
  • Карма: +0/-0
  • Добра людина
    • Перегляд профілю
« : 30.05.2015, 01:06:41 »
Готуємся з друзями у велопохід у Карпати на 3-4 дні. Хотілось би в дорозі використовувати GPS навігатор в мобільному пристрої (тобто в с смартфоні). Але реально в мене телефон при активному використанні інтернету до сутінків розряжається, а щей як увімкнути GPS йому ще до обіду будуть "тапки". А що робити далі три дні без телефона, ні зателефонувати, ні фото, ні відео, ні навігатора не буде.... Короче "Шеф, все пропало!!!" Витрачати час по 2-3 години на автозаправках чи кафе, щоб підзарядитись не буде і не цікаво. В товариша є сонячні батареї це добре, а як сонечка не буде.....? Також не вихід! Купити "Power bank" дуже дорого і так на підготовку вже потрачено багато коштів. Тому і виникла ідея зробити зарядний пристрій від велодинамо!!! Є в нас тут один друг "колібін" сказав що це цілком реально, треба тільки якись мостік діодний поставити, бажано накопичувач електрики а потім вже до смартфона підключати.. але біда в тому що він виїжає за кордон на пару місяців. Хто що може порадити, можливо вже є готові такі пристрої для підзарядки смартфонів?

Offline Стечкин

  • Ветеран
  • Повідомлень: 3722
  • Карма: +105/-54
  • Стать: Чоловіча
    • Перегляд профілю
« Reply #1 : 30.05.2015, 01:14:56 »
юзай павебанк
я свій купив аж за $12 - 20000 китайских мылыампер

які кошти на 4 дні в Карпати? там 300 грн не буде

розпродаж
через стан здоровья не можу їздити

Offline Анатолій

  • Новачок
  • Повідомлень: 11
  • Карма: +0/-0
  • Добра людина
    • Перегляд профілю
« Reply #2 : 30.05.2015, 01:19:27 »
Ну за кошти ще тема не піднімалась, точно не скажу..... Я думаю що обійдемось по мінімуму, кошти підуть тільки на воду і харчі, якщо без форсмажору.....

Offline vit

  • Ветеран
  • Повідомлень: 1150
  • Карма: +25/-0
  • Стать: Чоловіча
  • TREK 3900 (рама)
    • Перегляд профілю
« Reply #3 : 30.05.2015, 08:00:37 »
Так, думаю цілком реально, але є нюанси. У вас ровер із динамо в передньому колесі? Якщо ні - це перша поблема. бо купляти ту динамку і мастирити її до теперішнього ровера...
 
Ти шо, з Тернополя приїхав???

Offline switch

  • Старожил
  • Повідомлень: 457
  • Карма: +6/-0
  • Добра людина
    • Перегляд профілю
« Reply #4 : 30.05.2015, 08:18:59 »
зробити реально можна думаю.
але там не тільки діодний мостик треба. не знаю скільки релаьно видає динамка, але здогадуюсь що її напруга сильно залежить від обертів колеса, відповідно добре розігнавшись можна смарт і спалити. якщо до мостика приліпити ще стабілізатор на 5 В - то думаю працюватиме цілком.

Offline Стечкин

  • Ветеран
  • Повідомлень: 3722
  • Карма: +105/-54
  • Стать: Чоловіча
    • Перегляд профілю
розпродаж
через стан здоровья не можу їздити

Offline sergyjko

  • Постійний користувач
  • Повідомлень: 164
  • Карма: +5/-0
  • Стать: Чоловіча
  • TREK 8500 (2011)
    • Перегляд профілю
« Reply #6 : 30.05.2015, 10:19:30 »
якраз вчора придбав павебанк http://rozetka.com.ua/aspiring_tr100/p1226480/?utm_source=dm&utm_medium=email&utm_campaign=payorder&utm_content=title з промокодом 8454-7253-3090-3650 ( промо-код на скидку
 действителен до 03.06.2015) і доставкою вартість вийшла 544 грн. (посилка вже прибула, зараз йду забирати)

Offline wuwuzange

  • Контр-Адмірал
  • Ветеран
  • Повідомлень: 644
  • Карма: +26/-14
  • Стать: Чоловіча
    • Перегляд профілю
« Reply #7 : 30.05.2015, 11:22:01 »
Павербанк 3 дня тоже не протягне під смартфоном з інтернетом і жпс

Offline Erazel I-st

  • Головний модератор
  • Ветеран
  • Повідомлень: 6589
  • Карма: +63/-18
  • Стать: Чоловіча
    • Перегляд профілю
    • Erazelium
« Reply #8 : 30.05.2015, 11:26:37 »
Залежить наскільки китайські акуми в павербанку. Смарт має батарею на 2 А/Г, в павербанках зазвичай 10-15 А/Г. Тобто +- 5 батарей смарта.
Ви звали? Я прийшов. Помріть же флудерасти.

Offline Анатолій

  • Новачок
  • Повідомлень: 11
  • Карма: +0/-0
  • Добра людина
    • Перегляд профілю
« Reply #9 : 30.05.2015, 13:54:01 »
Так, думаю цілком реально, але є нюанси. У вас ровер із динамо в передньому колесі? Якщо ні - це перша поблема. бо купляти ту динамку і мастирити її до теперішнього ровера...

Ні, велосипед без динамо (Trek 3900 disk). Я думав придбати зовнішню динамку (бутилочка, чи як там на неї кажуть) і вже від неї ліпити решта деталі. Але тут нюанс такий, якщо ця система буде дорожча ніж придбати нормальний Павербанк, то питання автоматично знімається, а якщо питання копійчане то чому б не зробити...?
зробити реально можна думаю.
але там не тільки діодний мостик треба. не знаю скільки релаьно видає динамка, але здогадуюсь що її напруга сильно залежить від обертів колеса, відповідно добре розігнавшись можна смарт і спалити. якщо до мостика приліпити ще стабілізатор на 5 В - то думаю працюватиме цілком.

Динамка на максимальних обертах може дати і 40 ват (так мені казав товариш, я не впевнени)і якщо це так то смарту буде капець!!! Тому він і казав що треба і мостик, і стабілізатор, і ще бажано щоб був якись накопичувач і вже від нього заряжався смарт. Але це все ціна - питання і хто це реально може змайструвати? Бо я в електроніці *No*
якраз вчора придбав павебанк http://rozetka.com.ua/aspiring_tr100/p1226480/?utm_source=dm&utm_medium=email&utm_campaign=payorder&utm_content=title з промокодом 8454-7253-3090-3650 ( промо-код на скидку
 действителен до 03.06.2015) і доставкою вартість вийшла 544 грн. (посилка вже прибула, зараз йду забирати)

Це для мене не є дешево, щей на 10000 мА/г, хоч би на 20000... Якщо вже нічого не придумаю з динамо, то мабуть таки доведеться купляти павербанк.... :( :( :(
« Останнє редагування: 30.05.2015, 14:03:09 від Анатолій »

Offline switch

  • Старожил
  • Повідомлень: 457
  • Карма: +6/-0
  • Добра людина
    • Перегляд профілю
« Reply #10 : 30.05.2015, 15:47:05 »
на форум-те-юа запитай. там є пару електронщиків, які думаю можуть зробити. і ціни ніби не заламують.
ПС: вати і вольти - це трохи різні речі. на фото Стєчкіна (по зсилці) вказано що динамо-втулка видає 6В. може там і є який вбудований стабілізатор. Від 40 В в принципі і фара згорить. можна спробувтаи розкрутити колесо більше/меньше і подивитись вольтметром, яку напругу видавати буде. А вже відштовхуючись від того електронщик вирішить, яку схему "ліпити".

Offline Lean

  • Новачок
  • Повідомлень: 30
  • Карма: +1/-0
  • Стать: Чоловіча
  • Добра людина
    • Перегляд профілю
« Reply #11 : 30.05.2015, 20:33:36 »
Спаяю все за бажанням клієнта, це для мене не проблема. Заряжати мобільні девайса динамкою це хороша ідея і найкраще що може бути з вище перечисленого.
Крути педали - пока не дали...

Offline Анатолій

  • Новачок
  • Повідомлень: 11
  • Карма: +0/-0
  • Добра людина
    • Перегляд профілю
« Reply #12 : 30.05.2015, 21:04:07 »
Спаяю все за бажанням клієнта, це для мене не проблема. Заряжати мобільні девайса динамкою це хороша ідея і найкраще що може бути з вище перечисленого.
Що для того треба, де купити, скільки буде вартувати робота і саме головне чи буде це все надійно?

Offline Lean

  • Новачок
  • Повідомлень: 30
  • Карма: +1/-0
  • Стать: Чоловіча
  • Добра людина
    • Перегляд профілю
« Reply #13 : 30.05.2015, 21:50:11 »
Що для того треба, де купити, скільки буде вартувати робота і саме головне чи буде це все надійно?

Спочатку потрібно визначитись з динамкою тому що є  Динамка 12V 5,5W + 2,5V 0,5W  і є динамо-втулка 6В, 3Вт яка з них у Вас є? Все з роботою буде коштувати  150 гривень, все буде надійно гарантія.
Крути педали - пока не дали...

Offline Анатолій

  • Новачок
  • Повідомлень: 11
  • Карма: +0/-0
  • Добра людина
    • Перегляд профілю
« Reply #14 : 01.06.2015, 10:56:57 »
З динамо втулкою я звязуватись не хочу, бо це треба шприхи перекидати і невідомо чи не буде проблем з дисковими гальмами. Думаю що краще звичайну динамку-бутилочку купити. Я ще немаю ніякої.
Все з роботою буде коштувати  150 гривень, все буде надійно гарантія.
За такі гроші мене вляштовує.

Теґи:
 

Тут ходять в походи
Мы используем TeamLab Online Office