Тема: Курва болить коліно-Повернення!  (Прочитано 3514 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Erazel I-st

• Головний модератор
  • Ветеран
  • Стать: Чоловіча
    • Перегляд профілю
    • Erazelium
« Reply #15 : 30.04.2009, 09:19:15 »
Якщо педалюєш повільно на високій передачі на підйомі - гробиш суглоби, якщо педалюєш занадто швидко на низькій передачі - перевантажуєш сухожилля, як не крути треба знайти свій оптимум в районі 90-120 обертів на хвилину (каденс) на підйомі і так їздити, в усякому разі не нижче 80-90 і не вище.... ну тут як в кого - комусь і 120 багато, а хтось і 160 каденс тримає :).
та от у самого якісь непонятки. Я педалюю досить повільно. Але от не від навантаження, просто нелюблю ногами дригати. Каденс у мене заледве 60, але й навантажень невідчуваю. Всі думають що я через силу педалюю, а я просто собі кручу в розслабленому темпі. І мені так досить зручно, ноги не втомлюються навіть після 50-60 км. Останні вихідні взагалі сотню нарізав. Так що фанатично гнатися за каденсом думаю неварто, слідкувати треба, але силувати себе неварто.
Ви звали? Я прийшов. Помріть же флудерасти.

Offline Yanek

• Старожил
    • Перегляд профілю
« Reply #16 : 30.04.2009, 13:44:05 »
чуваки, а як ви той каденс рахуєте?
то що тре засікати хвилину і під час того рахувати скільки ти разів перекрутив ногу?
Fv-ge-nfwsz ujkjdb!

Offline Andy

• Кшатрій
  • Ветеран
  • Magellan Polaris
    • Перегляд профілю
« Reply #17 : 30.04.2009, 14:08:54 »
О, а кажеш, що не знаєш, як рахувати :)
Хто в пробці постояв, з велосипеда не сміється.

Offline CoRacK

• Модератор
  • Ветеран
  • «Рыба плачет сквозь штаны» XD
    • Перегляд профілю
« Reply #18 : 30.04.2009, 22:09:04 »
Мдя CoRacK. Бачу такі теми тре тобі в приват писати, а не на форум.
Медик?

skeleton13 опиши як саме боліли?

Мене от навіть зараз відчуваю так ніби трохи тупо поболює вище і лівіше колінної чашечки. Відчувається ліва нога, хоча давніше здається було обидві. При чому помітив, що коли нога пряма, а не зігнута як при сидінні, то не відчуваю цього.
Тут я думаю дійсно трохи розтягнуті сухожилля, бо коли ти згинаєш ногу, то розтягуєш сухожилля і підсилюєш біль, обмеж сильні навантаження, особливо ривкові, можеш змащувати на ніч маззю Живокосту (хоч би з тиждень регулярно :)) і листок капусти зверху ставити, якщо хочеш, бо пов"язка багато втягує мазі і знижує лікувальний ефект, а капуста не втягує.
Ритмічні несильні навантаження, не надто довгі, наприклад їзда на велосипеді в розлабленому темпі, ходьба в середньому темпі не заборонені, а навіть рекомендуються :).

та от у самого якісь непонятки. Я педалюю досить повільно. Але от не від навантаження, просто нелюблю ногами дригати. Каденс у мене заледве 60, але й навантажень невідчуваю. Всі думають що я через силу педалюю, а я просто собі кручу в розслабленому темпі. І мені так досить зручно, ноги не втомлюються навіть після 50-60 км. Останні вихідні взагалі сотню нарізав. Так що фанатично гнатися за каденсом думаю неварто, слідкувати треба, але силувати себе неварто.
Тут таке діло, ти всеодно стираєш хрящ у суглобах більше ніж треба, але в здоровому суглобі, навіть дуже сильне навантаження стирає мізерну к-сть клітин, в тому і небезпека, людина нічого не відчуває, а якщо навантаження регулярні і часті сумація стирань хряща призводить до хвороби суглоба чи суглобів. Але в кожного своя швидкість відновлення хряща, тому треба просто ретельно слідкувати за своїм станом і уникати перетренованості. До речі ти, Еразель, їздиш так як я колись, воно дійсно легше, бо різко зменшується навантаження на м"язи (наприклад: що крутнути педалі 10000 разів, а що 20000 є різниця? :)), та я помітив, що тоді у мене бували моменти, коли суглоби поболювали, саме хрящ, а не сухожилля, а тепер лише сухожилля дуже рідко поболюють, а щоб суглоби боліли, то взагалі не відчуваю тепер такого :). Для мене оптимальний каденс приблизно 90-120/хв.
Ride it my way...

Offline xlibes

• Качка - то мій тотем
  • Кшатрій
  • Ветеран
  • Качка - то є бажане перевтілення у сансарі
    • Перегляд профілю
    • http://picasaweb.google.com/xlibes/
« Reply #19 : 30.04.2009, 22:38:35 »
Донаходився, що рік на велосипед сісти неміг, а коліна чуть менше року лікувати прийшлось  :D, експериментатор фігов.

... принаймі якісь висновки зробив...
В наступному житті певно буду качкою...

Offline Yanek

• Старожил
    • Перегляд профілю
« Reply #20 : 01.05.2009, 00:03:03 »
послєдній вопрос:
еластичний бинт в тій справі помогає, чи нахнадо?
Fv-ge-nfwsz ujkjdb!

Offline CoRacK

• Модератор
  • Ветеран
    • Перегляд профілю
« Reply #21 : 03.05.2009, 23:42:11 »
В принципі еластичний бинт тут мало корисний, хіба як розігрівочний засіб при фізичних навантаженнях :).
Ride it my way...

Offline Yanek

• Старожил
    • Перегляд профілю
« Reply #22 : 06.05.2009, 22:52:09 »
Всім дякую. ніби попустило.
Ото на першотравневих покатався по Карпатах (правде без ахті яких перевантажень) і пройшло. - може нагрів, а може троха за компом не посидів:)
ну ще для контролю живокостом мазнуся разок-другий:)
Fv-ge-nfwsz ujkjdb!

Offline Yanek

• Старожил
    • Перегляд профілю
« Reply #23 : 12.05.2009, 00:17:32 »
прикол!
дійсно поки катався трохи активніше - то і ніц не боліло.
тепер от деньок активно просидів за компом - і знову відчуваю!!!
Капец! то певне дійсно від сидіння!
Fv-ge-nfwsz ujkjdb!

Offline Антон Одобецький

• Старожил
  • Jeunet "Captivante"
    • Перегляд профілю
    • Швидка комп'ютерна допомога в Тернополі
« Reply #24 : 14.05.2010, 22:00:16 »
У мене таке саме, без навантаження коліна болять. Проїхавши 400м - їдеш спокійно хоч 100 км, коліна не болять, поки 3-4 дня перерви у поїздках не зроблю.
Люди крутят педали. Эти люди вращают мир!

Offline CoRacK

• Модератор
  • Ветеран
    • Перегляд профілю
« Reply #25 : 14.05.2010, 22:45:11 »
Зарядку треба робити і за компом менше сидіти або робити перерви хоча б кожну годину на 10-15 хв :).
Ride it my way...

Offline teodor4ik

• Кшатрій
  • Ветеран
  • крокодил, carrera-banshee, спеш-enduro, аркус
    • Перегляд профілю
« Reply #26 : 28.05.2010, 16:28:45 »
Зарядку треба робити і за компом менше сидіти або робити перерви хоча б кожну годину на 10-15 хв :).

Розумний дядько Шелдон Браун радить цей час тратити на просту вправу, не відриваючи опи від крісла підняти і тримати паралельно землі ноги по черзі максимально довго для тренування сухожиль і собсно 4голового(чи якось так) мяза, що якраз тримає хрящі коліна в купі.

Offline Штир

• Постійний користувач
    • Перегляд профілю
« Reply #27 : 28.05.2010, 17:09:11 »
Сам переймаюся цієї проблемою тому знайшов таку інформацію на http://velorama.ru/glossary/cadence.phtml:
Частота вращения педалей велосипеда. Нормальным считается каденс 80−110 оборотов в минуту. Спортсмены могут длительное время работать с каденсом 160−180 оборотов в минуту. Каденс ниже 80 оборотов в минуту опасен для здоровья — повышается нагрузка на коленные суставы, что может привести к артриту.

Думаю на професіоналів орієнтуватися не треба, бо хз. що вони там роблять додатково для профілактики. Але з власного досвіду легка передача менше гробить коліно. Крім того дуже важлива посадка. Я бачив деякі байкери дуже низько опускають сидушку і їздять на напівзігнутих ногах, думаю це помилка. Кроче, хто хоче побачити правильну посадку дивіться велогонку на eurosport TV.

Offline Антон Одобецький

• Старожил
  • Jeunet "Captivante"
    • Перегляд профілю
    • Швидка комп'ютерна допомога в Тернополі
« Reply #28 : 28.05.2010, 17:48:01 »
Каденс - дуже індивідуально, якщо без нагрузки, то і 40 об.хв - не гробляться коліна.
Люди крутят педали. Эти люди вращают мир!

Offline teodor4ik

• Кшатрій
  • Ветеран
  • крокодил, carrera-banshee, спеш-enduro, аркус
    • Перегляд профілю
« Reply #29 : 28.05.2010, 18:17:49 »
Сам переймаюся цієї проблемою тому знайшов таку інформацію на http://velorama.ru/glossary/cadence.phtml:
Частота вращения педалей велосипеда. Нормальным считается каденс 80−110 оборотов в минуту. Спортсмены могут длительное время работать с каденсом 160−180 оборотов в минуту. Каденс ниже 80 оборотов в минуту опасен для здоровья — повышается нагрузка на коленные суставы, что может привести к артриту.

Думаю на професіоналів орієнтуватися не треба, бо хз. що вони там роблять додатково для профілактики. Але з власного досвіду легка передача менше гробить коліно. Крім того дуже важлива посадка. Я бачив деякі байкери дуже низько опускають сидушку і їздять на напівзігнутих ногах, думаю це помилка. Кроче, хто хоче побачити правильну посадку дивіться велогонку на eurosport TV.

зара займаюсь перекладом статті того ж таки мудрого дядька про сідла і посадку, але рекомендую почитати і ті шо вже є... там багато мудрого є і про здоровя і по тому ЯК треба їздити шоб не вбити себе і оточуючих.

Теґи: