Мдя CoRacK. Бачу такі теми тре тобі в приват писати, а не на форум.
Медик?
skeleton13 опиши як саме боліли?
Мене от навіть зараз відчуваю так ніби трохи тупо поболює вище і лівіше колінної чашечки. Відчувається ліва нога, хоча давніше здається було обидві. При чому помітив, що коли нога пряма, а не зігнута як при сидінні, то не відчуваю цього.
Тут я думаю дійсно трохи розтягнуті сухожилля, бо коли ти згинаєш ногу, то розтягуєш сухожилля і підсилюєш біль, обмеж сильні навантаження, особливо ривкові, можеш змащувати на ніч маззю Живокосту (хоч би з тиждень регулярно

) і листок капусти зверху ставити, якщо хочеш, бо пов"язка багато втягує мазі і знижує лікувальний ефект, а капуста не втягує.
Ритмічні несильні навантаження, не надто довгі, наприклад їзда на велосипеді в розлабленому темпі, ходьба в середньому темпі не заборонені, а навіть рекомендуються

.
та от у самого якісь непонятки. Я педалюю досить повільно. Але от не від навантаження, просто нелюблю ногами дригати. Каденс у мене заледве 60, але й навантажень невідчуваю. Всі думають що я через силу педалюю, а я просто собі кручу в розслабленому темпі. І мені так досить зручно, ноги не втомлюються навіть після 50-60 км. Останні вихідні взагалі сотню нарізав. Так що фанатично гнатися за каденсом думаю неварто, слідкувати треба, але силувати себе неварто.
Тут таке діло, ти всеодно стираєш хрящ у суглобах більше ніж треба, але в здоровому суглобі, навіть дуже сильне навантаження стирає мізерну к-сть клітин, в тому і небезпека, людина нічого не відчуває, а якщо навантаження регулярні і часті сумація стирань хряща призводить до хвороби суглоба чи суглобів. Але в кожного своя швидкість відновлення хряща, тому треба просто ретельно слідкувати за своїм станом і уникати перетренованості. До речі ти, Еразель, їздиш так як я колись, воно дійсно легше, бо різко зменшується навантаження на м"язи (наприклад: що крутнути педалі 10000 разів, а що 20000 є різниця?

), та я помітив, що тоді у мене бували моменти, коли суглоби поболювали, саме хрящ, а не сухожилля, а тепер лише сухожилля дуже рідко поболюють, а щоб суглоби боліли, то взагалі не відчуваю тепер такого

. Для мене оптимальний каденс приблизно 90-120/хв.